info@bakkersvakwedstrijden.nl

Stichting BakkersVakWedstrijden

BakkersVakWedstrijden is een activiteit van de gelijknamige Stichting BakkersVakWedstrijden. Deze Stichting is ontstaan uit een samenvoeging van de Friese (FCV) en Groninger  (GVC) Cursistenverenigingen. Deze cursistenverenigingen organiseerden o.a. bakkerstentoonstellingen en vakwedstrijden.

Het organiseren van de tentoonstellingen is door professionele organisaties overgenomen. Omdat vakwedstrijden voor deze organisaties geen interessante commerciële toevoeging hadden bleven de 2 noordelijke cursistenverenigingen dit zelf organiseren. Dat was de basis om als één club verder te gaan om voor de bakkers in het noorden van het land de vakwedstrijden verder gestalte te geven. Met hulp van sponsoren is de jaarlijkse BakkersVakWedstrijden inmiddels een succes én sinds een aantal jaren met deelname van bakkers uit het hele land.

De jaarlijkse BakkersVakWedstrijden, met als hoogtepunten de TopTien, de Banketbakkers TopVijf en Talent van het jaar, is altijd op de tweede woensdag in november.

Plaats van handelen is het Fries Congrescentrum te Drachten.

Bestuur BakkersVakWedstrijden

Het bestuur van BakkersVakWedstrijden bestaat uit 8 mensen die het ambachtelijke bakkersvak een warm hart toedragen. Het bestuur werkt op vrijwillige basis omdat zij ervan overtuigd zijn dat de BakkersVakWedstrijden bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de ambachtelijke brood- en banketbakkerij in Nederland. Elk bestuurslid neemt een of meerdere taken van de organisatie van de wedstrijden voor zijn of haar rekening.

Het bestuur wordt gevormd door:
Jeroen Bol - sponsoren
Jan Bijlsma - sponsoren
Helma Elemans - communicatie & pr
Weit Hamersma - ICT
René Huisman - wedstrijdinrichting
Eildert Kielman - voorzitter
Marco Lenes - secretaris & juryvoorzitter
Jan Willem Meijer - penningmeester

Top Tien 2017

Banketbakkers TopVijf 2017

Talent van het jaar 2017