info@bakkersvakwedstrijden.nl

THEMA SIERSTUK BAKKERSVAKWEDSTIJDEN 2019: BRUILOFT

Sinds jaar en dag worden de mooiste sierstukken ingeleverd bij de BakkersVakWedstrijden. Er zijn zelfs deelnemers die tijdens het inleveren, op de showtafels, de laatste items vastmaken met veel zorgvuldigheid. Om deze toppers meer tijd te geven om het sierstuk te bedenken en te maken maakt het bestuur van de BakkersVakWedstrijden nu al bekend dat het thema dit jaar BRUILOFT is!

 

Bij een bruiloft denken we vooral aan een feest dat gevierd wordt wanneer twee mensen in het huwelijk treden. De tradities en gebruiken die bij een bruiloft horen verschillen sterk per land, religie en bevolkingsgroep. Het sierstuk kan bijvoorbeeld zijn: een bruidstaart, het bruidspaar, ringen, een koets, een bruidsboeket, enzovoort.

 

Alles kan en mag mits het sierstuk voldoet aan de volgende voorwaarden:
Een sierstuk mag gemaakt zijn van chocolade, brooddeeg of suikerwerk, zolang het maar uit 90 procent eetbare producten bestaat. Oneetbare onderdelen mogen alleen ter ondersteuning worden gebruikt. Hou er rekening mee dat het sierstuk 2 dagen in de zaal staat en niet gekoeld zal worden opgeslagen!

 

De BakkersVakWedstrijden zijn dit jaar op woensdag 13 november bij het Fries Congrescentrum in Drachten. Producten (ook het sierstuk) dienen dinsdag 12 november ingeleverd te worden.

In het wedstrijdboekje, dat dit najaar wordt uitgegeven, staat meer informatie over de bijzonderheden van de BakkersVakWedstrijden 2019.

 

Bruiloft