In 2019 deden 186 brood- en banketbakkers mee aan de BakkersVakWedstrijden. Er werden 1.250 producten gekeurd in 40 verschillende klassen.
Winnaar Kampioensbokaal
![Kampioensbokaal: het team van Vincent Nollen uit Hengevelde](https://bakkersvakwedstrijden.nl/wp-content/uploads/2019-kampioen-2019.jpg)
Het team van Vincent Nollen won de Kampioensbokaal en werd uitgeroepen tot de beste brood-, banket- en koekbakker van 2019. Hiervoor werden beoordeeld: desem stokbrood, vruchtenbrood tulband, busbrood tarwe knip, notenblokkoek, speculaasstaaf, roomboter amandelletter S en gevulde koeken.
Winnaar Banketbakkers TopVijf
![](https://bakkersvakwedstrijden.nl/wp-content/uploads/2019-banketbakkers-top-vijf.jpg)
Berttina van Heerewaarden kwam als winnares van de Banketbakkerij TopVijf uit de bus. Hiervoor werden beoordeeld: een candybar, een themataartje kerst en een chocoladecake.
Winnaar Talent van het jaar
![](https://bakkersvakwedstrijden.nl/wp-content/uploads/2019-talent-van-het-jaar.jpg)
Jan Zoet werd Talent van het jaar. Hiervoor werden beoordeeld: vlechtbroodjes, een assortiment kleine roomboterkoekjes en croissants.
Winnaar Innovatietrofee
![](https://bakkersvakwedstrijden.nl/wp-content/uploads/2019-innovatie-trofee.jpg)
Ronald Reuvekamp kreeg de Innovatietrofee overhandigd. De deelnemers aan deze klasse mochten naar eigen keuze een banket- of broodproduct samenstellen waarin chocolade verwerkt was. Het product moest origineel en vernieuwend zijn, terwijl ook de presentatie en het uitgewerkte recept beoordeeld werden.
Winnaar sierstuk Bruiloft
![](https://bakkersvakwedstrijden.nl/wp-content/uploads/2019-sierstuk-trofee.jpg)
Het team van Bakkerij van der Bijl maakte het mooiste sierstuk. Het sierstuk Bruiloft mocht gemaakt worden van chocolade, brooddeeg of suikerwerk, en moest worden opgebouwd met 90% eetbare producten. Niet eetbare onderdelen mochten alleen ter ondersteuning gebruikt worden.