Nederlandse kampioenschappen BakkersVakWedstrijden 2022

Op 8 en 9 november 2022 worden de BakkersVakWedstrijden gehouden. Tijdens de sponsorvergadering op 20 april jl. kondigde het bestuur van BakkersVakWedstrijden belangrijke veranderingen aan die van invloed zijn op de wedstrijden.

Nederlandse kampioenschappen
Dit jaar worden namelijk voor het eerst de Nederlandse kampioenschappen BakkersVakWedstrijden gehouden. Deelnemers kunnen strijden om vier titels:

  1. Nederlands kampioen broodbakken met zes categorieën (busbrood, kleinbrood, gevuld brood, vloer desembrood, getoerd gerezen en krokantbrood/stokbrood);
  2. Nederlands kampioen banketbakken met zes categorieën (desserttaartje, cake, chocolade werk, stukwerk, korstwerk en koekjes);
  3. Nederlands kampioen koekbakken met vier categorieën (ontbijtkoek, oudewijven koek, gevulde koek en taaitaai);
  4. Talent van het jaar met drie categorieën (getoerd gerezen, stukswerk en kleinbrood).

Daarnaast kunnen de deelnemers, zoals voorgaande jaren, winnaar worden van een categorie-trofee. Dat is een wisselbokaal die ter beschikking wordt gesteld door een van de sponsors. Voor de duidelijkheid…een categoriewinnaar mag zich dus geen Nederlands kampioen van die categorie noemen. Om mee te dingen naar de titel Nederlands kampioen moet hij of zij producten inleveren voor alle categorieën.

Het Talent van het jaar (leeftijd deelnemer maximaal 22 jaar op de dag van de wedstrijden) kan zich geen Nederlands kampioen noemen omdat die titel al gevoerd wordt door de Stichting Jeugdvakwedstrijden. Overigens mag het Talent van het jaar wel de gewonnen trofee houden en hoeft hij of zij die niet het volgende jaar weer in te leveren.

Ook dit jaar zijn er wisseltrofeeën te winnen voor zogenaamde specials (zoals het sierstuk). Later dit jaar maakt BakkersVakWedstrijden bekend welke specials dat zijn. Het bestuur streeft ernaar om al in september het digitale wedstrijdboekje te versturen met daarin alle bijzonderheden en de voorwaarden voor deelname aan de wedstrijden.

Abe Lenstra stadion
Deelnemers kunnen dinsdag 8 november hun producten inleveren bij het Abe Lenstra stadion in Heerenveen. Daar zal Hanno Spanninga samen met de Permanente Wedstrijd Commissie (PWC) van de Stichting BakkersVakWedstrijden ook de prijzen uitreiken op woensdag 9 november. Als corona geen roet in het eten gooit en er geen andere onvoorziene omstandigheden zijn, dan zal dat een prijsuitreiking zijn zoals u dat van BakkersVakWedstrijden gewend bent. Alle bezoekers krijgen die woensdag de gelegenheid om de ingezonden producten te bekijken en na afloop, onder het genot van een hapje en een drankje, nog even gezellig na te praten.

Agenda:

  • Dinsdag 8 november 2022 vanaf 12.00 tot 17.00 uur: producten inleveren voor de Nederlandse kampioenschappen BakkersVakWedstrijden (Abe Lenstra stadion – Heerenveen)
  • Woensdag 9 november 2022 vanaf 17.00 uur: prijsuitreiking Nederlandse kampioenschappen BakkersVakWedstrijden (Abe Lenstra stadion – Heerenveen).

U kunt zich inschrijven voor de nieuwsbrieven die de Stichting vanaf de zomer met enige regelmaat zal versturen door te klikken op deze link. Dan ontvangt u alle informatie rechtstreeks in uw mailbox.

contact

Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

Uw gegevens worden niet opgeslagen op deze website maar uitsluitend gebruikt om contact op te nemen.