Nederlandse kampioenschappen BakkersVakWedstrijden 2023

Vakwedstrijden zijn populair binnen de bakkersbranche! BakkersVakWedstrijden organiseert al jarenlang in november een wedstrijd voor ambachtelijke brood- en banketbakkers. Met trots kondigen wij aan dat we dit jaar, voor de tweede keer in onze historie, de Nederlandse kampioenschappen koekbakken, banketbakken en broodbakken organiseerden op 7 en 8 november 2023.

Het is uiteindelijk niet die beker. Nee, het is de magie van winnen. Van je meten met anderen. Beter zijn dan die anderen. Niet voor die anderen. Nee, voor jezelf. Om de allerbeste jou te worden. Zoals Ús Abe, Abe Lenstra, naamgever van het stadion waar de Nederlandse kampioenschappen BakkersVakWedstrijden plaatsvinden. Als kind had hij al groot talent. Dat is mooi meegenomen. Maar om je talent als voetballer of bakker te ontwikkelen tot de allerbeste jij, tot de allerbeste in je geliefde sport of vak? Als deelnemer weet je: Dat is iedere dag opnieuw hard werken. Want winnen doe je alleen als je iedere dag weer een beetje beter wordt.

De wedstrijden in 2023

De Nederlandse kampioenschappen BakkersVakWedstrijden werden gehouden in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Deelnemers leverden hun producten daar in op dinsdag 7 november tussen 12.00 en 17.00 uur. De inzendingen werden dinsdagavond beoordeeld door een onafhankelijke vakjury onder leiding van de Permanente Wedstrijd Commissie (PWC) die bestaat uit: Martin Baks, Tom Tol en Wietse Schiere.

Op woensdag 8 november om 16.00 uur werd door de PWC en Hanno Spanninga in het Fean Plaza van het Abe Lenstra Stadion, bekend gemaakt wie zich Nederlands kampioen broodbakken, Nederlands kampioen banketbakken, Nederlands kampioen koekbakken 2023 mag noemen en wie het Talent van het jaar 2023 is. Daarnaast werden er namens onze sponsors maar liefst 21 trofeeën toegekend aan deelnemers die producten ingeleverd hebben voor diverse klassen en waren er bekers voor degenen die een 2e of 3e plaats hebben veroverd.

Nederlands kampioen werd je alleen wanneer je producten inleverde voor alle klassen die beoordeeld werden voor een kampioenschap:

  • 4 producten voor koekbakken,
  • 6 producten voor banketbakken en
  • 6 producten voor broodbakken.

Het Talent van het jaar mag zich geen Nederlands kampioen noemen. Die titel behoort tot een andere wedstrijd die jaarlijks georganiseerd wordt door de Stichting Jeugdvakwedstrijden voor de bakkerij.

Wedstrijdboekje

De wedstrijdboekjes worden niet gedrukt en opgestuurd, maar kun je inzien en downloaden via de links hieronder. In het wedstrijdboekje vind je alle informatie.

DOWNLOAD Wedstrijdboekje

contact

Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

Uw gegevens worden niet opgeslagen op deze website maar uitsluitend gebruikt om contact op te nemen.