Nederlandse Kampioenschappen
BakkersVakWedstrijden 2022

8 en 9 november 2022 - Heerenveen

Nederlandse kampioenschappen BakkersVakWedstrijden 2022

Vakwedstrijden zijn populair binnen de bakkersbranche! BakkersVakWedstrijden organiseert al jarenlang in november een wedstrijd voor ambachtelijke brood- en banketbakkers. Met trots kondigen wij aan dat we dit jaar, voor het eerst in onze historie, de Nederlandse kampioenschappen koekbakken, banketbakken en broodbakken organiseren op 8 en 9 november 2022.

Het is uiteindelijk niet die beker. Nee, het is de magie van winnen. Van je meten met anderen. Beter zijn dan die anderen. Niet voor die anderen. Nee, voor jezelf. Om de allerbeste jou te worden. Zoals Ús Abe, Abe Lenstra, naamgever van het stadion waar de Nederlandse kampioenschappen BakkersVakWedstrijden plaatsvinden. Als kind had hij al groot talent. Dat is mooi meegenomen. Maar om je talent als voetballer of bakker te ontwikkelen tot de allerbeste jij, tot de allerbeste in je geliefde sport of vak? Als deelnemer weet je: Dat is iedere dag opnieuw hard werken. Want winnen doe je alleen als je iedere dag weer een beetje beter wordt.

Wij hopen dat je meedoet aan de Nederlandse kampioenschappen BakkersVakWedstrijden en op 9 november met een of meerdere bekers naar huis gaat maar vooral dat je trots bent op wat je bereikt hebt.

 

De wedstrijden in 2022

De Nederlandse kampioenschappen BakkersVakWedstrijden worden gehouden in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Deelnemers leveren hun producten daar in op dinsdag 8 november tussen 12.00 en 17.00 uur. De inzendingen worden dinsdagavond beoordeeld door een onafhankelijke vakjury onder leiding van de Permanente Wedstrijd Commissie (PWC) die bestaat uit: Martin Baks, Nico Bloem en Wietse Schiere.

Op woensdag 9 november om 17.00 uur wordt door de PWC en Hanno Spanninga in het Fean Plaza van het Abe Lenstra Stadion, bekend gemaakt wie zich Nederlands kampioen broodbakken, Nederlands kampioen banketbakken, Nederlands kampioen koekbakken 2022 mag noemen en wie het Talent van het jaar 2022 is. Daarnaast worden er namens onze sponsors maar liefst 21 trofeeën toegekend aan deelnemers die producten ingeleverd hebben voor diverse klassen en zijn er bekers voor degenen die een 2e of 3e plaats hebben veroverd.

Nederlands kampioen word je alleen wanneer je producten inlevert voor alle klassen die beoordeeld worden voor een kampioenschap:

  • 4 producten voor koekbakken,
  • 6 producten voor banketbakken en
  • 6 producten voor broodbakken.

Het Talent van het jaar mag zich geen Nederlands kampioen noemen. Die titel behoort tot een andere wedstrijd die jaarlijks georganiseerd wordt door de Stichting Jeugdvakwedstrijden voor de bakkerij.

 

Inschrijven voor vrijdag 4 november

Je dient je in te schrijven voor vrijdag 4 november.

  • Klik op de homepage de button MELD JE AAN
  • Klik op Deelnemen
  • Vul het formulier in en kruis voor akkoord de eenmalige machtiging aan
  • Klik op verzenden.

Je ontvangt direct een ontvangstbevestiging per e-mail. In deze mail zijn de producten, waarvoor je hebt ingeschreven, vermeld. Bij het inleveren van de producten op 8 november dien je de ontvangstbevestiging uitgeprint mee te nemen.

 

Wedstrijdboekje

De wedstrijdboekjes worden niet gedrukt en opgestuurd, maar kun je inzien en downloaden via de links hieronder. In het wedstrijdboekje vind je alle informatie.

BEKIJK Wedstrijdboekje DOWNLOAD Wedstrijdboekje

 

Inleveren producten dinsdag 8 november

Op dinsdag 8 november kun je vanaf 12.00 uur tot 17.00 uur je producten inleveren bij:
Abe Lenstra Stadion, Ingang J aan de Oostzijde van het stadion. Volg de borden P4.

 

Prijsuitreiking woensdag 9 november

Op woensdag 9 november wordt van 17:00 tot 18:00 uur de uitslag van de Nederlandse kampioenschappen Bakkers­Vak­Wedstrijden 2022 bekend gemaakt in het Fean Plaza van het Abe Lenstra Stadion.

Tijdens de prijsuitreiking gaat Hanno Spanning in gesprek met bestuursleden van BakkersVakWedstrijden en met Martin Baks, Nico Bloem en Wietse Schiere. Zij vertellen over de bevindingen van de jury en gaan inhoudelijk in op de bijzonderheden van de inzendingen. Daarnaast geven zij tips waar alle bakkers en banketbakkers van kunnen leren.

Vanaf 16:00 uur en na afloop van de prijsuitreiking is er volop gelegenheid om alle inzendingen te bekijken. En je kunt, onder het genot van een hapje en een drankje, gezellig napraten met collega’s uit het hele land.

contact

Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

Uw gegevens worden niet opgeslagen op deze website maar uitsluitend gebruikt om contact op te nemen.