BakkersVakWedstrijden 2020 gaan toch niet door

Het bestuur van BakkersVakWedstrijden heeft besloten de wedstrijden dit jaar niet door te laten gaan. De organisatie wordt beperkt door de geldende coronamaatregelen en het bestuur vindt het risico te groot nu het aantal corona-besmettingen oploopt.

Voorzitter Eildert Kielman: ‘Tot de laatste persconferentie waren we van mening dat we de wedstrijden en de prijsuitreiking aangepast konden organiseren. Afgelopen week bleek dat leveranciers, die veelal de juryleden voor de wedstrijden ter beschikking stellen, de regels hebben aangescherpt. De meesten van hen staan niet toe dat hun proefbakkers dit jaar keuren tijdens de BakkersVakWedstrijden. Daarnaast is een grote groep vrijwilligers, veelal ouderen, betrokken die de organisatie rondom de wedstrijden in goede banen moeten leiden. Het bestuur wil niet het risico lopen dat deelnemers, juryleden en vrijwilligers besmet raken met het corona-virus. Dus kunnen we niet anders dan de wedstijden afblazen.’

De BakkersVakWedstrijden waren dit jaar gepland op 11 november in het Fries Congrescentrum in Drachten. Vooralsnog gaat het bestuur ervan uit dat de eerstvolgende BakkersVakWedstrijden gehouden worden op 10 november 2021.

contact

Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

Uw gegevens worden niet opgeslagen op deze website maar uitsluitend gebruikt om contact op te nemen.