BakkersVakWedstrijden 2021

Dit jaar organiseren we de BakkersVakWedstrijden 2021 op 9 en 10 november 2021 in aangepaste vorm. Helaas kunnen we, vanwege corona, niet alle deelnemers uitnodigingen bij de prijsuitreiking aanwezig te zijn. Middels een livestream creëren we de mogelijkheid om ‘live’ mee te kijken naar de bekendmaking van de prijzen op 10 november van 17.00 tot 18.00 uur.

Corona…twee jaar geleden had nog niemand ervan gehoord, en nu is het iets waar iedereen in de wereld dagelijks over spreekt, of erger nog, mee te maken heeft. De overheidsmaatregelen hebben impact op bakkerijbedrijven. Gelukkig bleek al snel dat bakkers tot de cruciale doelgroep behoren en hoefden zij hun winkels niet te sluiten tijdens de lockdowns. En crisis biedt ook kansen en maakt ondernemers creatief. Er zijn bakkers die na de eerste hectiek met soms (grote)klappen in omzet, manieren vonden om andere afzetkanalen aan te boren.

BakkersVakWedstrijden in aangepaste vorm

Ook het bestuur van BakkersVakWedstrijden worstelde met de vraag of de BakkersVakWedstrijden door konden gaan. En zo ja hoe? In 2020 is besloten om de wedstrijden te cancelen. Maar dit jaar organiseren we, zij het in aangepaste vorm, wel weer BakkersVakWedstrijden. We willen bakkers en banketbakkers in Nederland niet de kans ontnemen hun producten te laten beoordelen door een vakjury. De uitslag van de keuringen draagt immers bij aan de promotie van bakkersbedrijven en hun producten in hun marktgebied. En juist nu kunnen zij die extra aandacht en extra omzet heel goed gebruiken. Want meer dan ooit moeten lokale ondernemers zich onderscheiden van supermarkten en laten zien dat zij specialisten zijn waar de consument het lekkerste brood en banket kan kopen.

Zowel op dinsdag 9 als op woensdag 10 november krijgen bezoekers van BakkersVakWedstrijden toegang tot het Fries Congrescentrum met de CoronaCheck-app en een legitimatiebewijs. Zij dienen te bewijzen dat zij gevaccineerd, negatief getest zijn of hersteld zijn van corona.

Prijsuitreiking te volgen via livestream

Nadat het besluit genomen was om de BakkersVakWedstrijden 2021 te laten plaatsvinden, diende een ander vraagstuk zich aan. Al snel kwam het bestuur tot de conclusie dat het niet verantwoord is om honderden bezoekers bij de prijsuitreiking aanwezig te laten zijn. Toch willen we dat zoveel mogelijk belangstellenden de prijsuitreiking op woensdag 10 november kunnen meemaken. Om dat mogelijk te maken gaan we een livestream opzetten, samen met Silvan Provoost van Provoductions een videoproductiebedrijf.  Iedereen die geïnteresseerd is kan thuis of op zijn werk met zijn computer inloggen via deze website en de prijsuitreiking live meemaken. 

Talkshow met Hanno Spanninga

Woensdag 10 november zal Hanno Spanninga van 17.00 tot 18.00 uur, in een talkshow-achtige setting, de leden van de PWC (de Permanente Wedstrijd Commissie) interviewen over de bijzonderheden van de keuringen die dinsdagavond 9 november plaatsvinden. De leden van de PWC vertellen o.a. waarom bepaalde producten heel goed of juist minder goed zijn en ongetwijfeld geven zij daarbij bruikbare tips. 

Tijdens deze uitzending wordt bekendgemaakt wie de winnaars van BakkersVakWedstrijden 2021 zijn. Een selectie van de deelnemers kan bij de uitzending aanwezig zijn. Zij worden woensdagmorgen telefonisch uitgenodigd om naar Drachten te komen en kunnen, net als de pers en de sponsoren van BakkersVakWedstrijden, aanwezig zijn bij de uitzending.

Na afloop van de livestream worden alle uitslagen gepubliceerd op deze website. De sponsoren bezoeken in de dagen na 10 november de winnaars die niet aanwezig waren in Drachten, en overhandigen de door hen gesponsorde trofeeën. 

contact

Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

Uw gegevens worden niet opgeslagen op deze website maar uitsluitend gebruikt om contact op te nemen.