Bakkerij Nollen wint BakkersVakWedstrijden 2019

Het was het team van Vincent Nollen uit Hengevelde dat in het drukbezochte Fries Congrescentrum winnaar werd van de Kampioensbokaal voor de beste brood-, koek- en banketbakker BakkersVakWedstrijden 2019. Hiervoor werden beoordeeld: desem stokbrood, vruchtenbrood tulband, busbrood tarwe knip, notenblokkoek, speculaasstaaf, roomboter amandelletter en gevulde koeken.

Berttina van Heerewaarden werd de winnares van de Banketbakkers Top 5. Voor deze categorie werden gekeurd: een candybar, een themataartje kerst en een chocoladecake.

Talent van het jaar is Jan Zoet, hij werkt bij Bakker Piet. Vlechtbroodjes, een assortiment kleine roomboterkoekjes en croissants waren de producten die voor deze categorie gekeurd werden.

De innovatietrofee ging naar Ronald Reuvekamp van Chocolaterie de Swaen. Daarvoor moest er in elk geval chocolade in het product verwerkt worden. Daarnaast moest het product origineel en vernieuwd zijn terwijl de presentatie en het uitgewerkte recept een rol speelden bij de beoordeling.

Het mooiste sierstuk werd gemaakt door Team Bakkerij van der Bijl. Het thema was dit jaar Bruiloft. Het sierstuk moest bestaan uit 90% eetbare producten. Niet eetbare onderdelen mochten alleen ter ondersteuning worden gebruikt.

Het aantal deelnemers aan de BakkersVakWedstrijden was met 186 meer dan vorig jaar. Er werden maar liefst meer dan 1.250 producten gekeurd. De jury was verheugd dat de deelnemers zich vooraf verdiept hadden in de opdrachten zoals die beschreven waren in het wedstrijdboekje. Daardoor werden discussies over de voorwaarden en keuringseisen voorkomen.

De volledige uitslagen van de BakkersVakWedstrijden vindt u hier.

contact

Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

Uw gegevens worden niet opgeslagen op deze website maar uitsluitend gebruikt om contact op te nemen.