Wedstrijdboekje 2018

Vakwedstrijd 2018

Thema sierstuk 2018

Ons tijdperk verandert. De wereld is groter geworden, de samenleving meer divers. Het vergt een flinke dosis moed, creativiteit en verbeelding om met die veranderingen om te gaan. Leeuwarden-Fryslân 2018 pakt het Culturele Hoofdstad jaar aan om de kop boven het maaiveld uit te steken en om als als provincie, land en Europa een ontwikkeling door te maken.
Moed, creativiteit en verbeelding zien wij jaarlijks terug in de sierstukken. De inzendingen laten ontwikkelingen in het mooie bakkersvak zien en de deelnemers steken daarmee hun kop boven het maaiveld uit. De keuze op Culturele hoofdstad van Europa als thema voor de BakkersVakWedstrijden 2018 was niet moeilijk voor het bestuur. We zijn trots op de creaties tijdens BakkersVakWedstrijden en we zijn trots op Leeuwarden, de culturele hoofdstand van Europa 2018,

Wij hopen, maar gaan er eigenlijk al vanuit, dat dit thema heel veel bakkers en banketbakkers in Nederland inspireert en dat we 14 november prachtige sierstukken kunnen bekijken.

Een sierstuk mag gemaakt zijn van chocolade, brooddeeg of suikerwerk, zolang het maar uit 90 procent eetbare producten bestaat. Oneetbare onderdelen mogen alleen ter ondersteuning worden gebruikt. In het wedstrijdboekje, dat dit najaar wordt uitgegeven, staat meer informatie over en de bijzonderheden van de BakkersVakWedstrijden 2018.

Inschrijven wedstrijd 2018